Rólam

Fábián Orsolya vagyok, magyar anyanyelvi lektor, korrektor, magyar nyelvi tanár, fordító.

Küldetésem: „Barátságos az ügyfelekkel, kíméletlen a szövegekkel.

  • A magyar nyelvvel kapcsolatban számtalan különböző területen szereztem tapasztalatokat, amelyek mind-mind jól jönnek, amikor a te szövegeidet lektorálom.
  • A Debreceni Egyetemen, magyar-orosz-finnugor nyelvészet és pedagógia szakon végeztem, majd modern nyelvészeti doktori képzésen vettem részt, így tisztában vagyok a magyar nyelv szabályaival, annak miértjeivel és hogyanjaival.
  • A Debreceni Nyári Egyetemen és a finnországi Jyväskyläi Egyetemen több mint 10 éve tanítok külföldieket magyar nyelvre kezdőtől a haladóig, vagyis a nyelvtani szabályokat nemcsak elméletben ismerem, de gyakorlatban is oktatom, használom. Tudásomat folyamatosan frissítem és fejlesztem, így a TE szövegeidből is a legjobbat fogom kihozni.
  • 2008. óta Hollandiában saját vállalkozásomban fordítok és lektorálok. Naponta több oldalnyi szöveget nézek át és javítok; a korrektúra a véremben van.
  • Munkámra teljes körű titoktartást vállalok; nekem köszönhetik ügyfeleim, hogy csak makulátlan szövegeket publikálnak az interneten, vagy az offline világban. Ezért nem találsz referenciákat az oldalamon – az „előtte” állapotokat senkinek nem mutatom meg. A TE szövegeidet is ezzel a diszkrécióval fogom kezelni.
  • Minden szöveggel – a TE szövegeddel is! – személyesen én foglalkozom. Nem adom ki alvállalkozónak, nem az alkalmazottaimmal csináltatom meg. Az egyeztetésektől az utolsó tollvonásig minden az én munkám. Éppen ezért, – ha kéred –, visszajelzést, tanácsokat is adok, hogyan lehetnének jobbak a szövegeid. Ha én korrektúrázom az anyagaidat, akkor nem csak a beküldött szövegek, de a jövőbeli írásaid is jobbak lesznek!
  • Nemcsak egynyelvű, magyar szövegeket, de fordításokat is lektorálok – ha angolról, oroszról, finnről, észtről, olaszról vagy hollandról fordítottad magyarra, akkor a fordítás lektorálását (forrásnyelv‒célnyelv összehasonlítás) is rám bízhatod! Ha más nyelvről vagy nyelvre fordítottad, akkor együttműködő fordítóiroda-partneremnek köszönhetően szinte bármely nyelven tudok neked anyanyelvi lektort ajánlani korrekt áron.

Fábián Orsolya vagyok, sokoldalú magyar anyanyelvi lektor.
Keress meg, és minden tapasztalatomat a TE szöveged szolgálatába állítom.

Fabian_Orsolya_Lektor_Portrefoto

Facebook

Legutóbbi bejegyzések

Legutóbbi hozzászólások

Kategória